måndag 4 oktober 2010

Har du hatat en Sverigedemokrat idag?

Hat föder hat som föder hat. Att vissa inom SD är hatiska mot invandrare, bögar och annat som stör deras världsbild står väl bortom allt tvivel, att vissa inom samma parti har sina rötter i hatiska organisationer som BSS, NSF och andra mörkersällskap är också vederlagt. Men jag tror att de allra flesta som röstade på detta parti är vanliga, hyggliga människor som är trötta på den tvåpartispolitik vi har i Sverige.

Att bemöta Sverigedemokrater med hat och förakt göder bara deras agenda och känsla av utanförskap. Nä, vi har en annan kallelse, en annan väg att gå. Vi måste kunna älska både Sverigedemokraten och invandraren och kunna förlåta deras övertramp och misstag annars har även vi ställt oss på ondskans planhalva.

Elin Grelsson belyser detta bra i en debattartikel i Expressen. Där hon menar att vi PK-människor är väldigt snabba på att fördöma och ta avstånd och det är väldigt enkelt med ett klick på Facebook eller Aftonbladet men hur gör vi när vi möter människor av kött och blod? "Vi tycker massor, hela tiden, men vi gör väldigt litet" konstaterar Elin och är inte det vårt moderna dilemma, vi sitter på vårt FB, våra bloggar och tycker en massa men vad gör vi åt saken? Vi ägnar oss numera bara åt våra individuella projekt och har glömt bort vad solidaritet betyder. Ta steget ur ditt navelskåderi och återta solidariteten, förlåt och älska din medmänniska oavsett dennes politiska ståndpunkt eller etnicitet.

Reclaim the solidarity

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du får gärna kommentera, men du får inte vara anonym. Jag anser att anonymiteten på nätet är ett otyg som får folk att vräka ur sig saker de inte kan stå för. Så skriv för- och efternamn om du vill kommentera.

Blogg listad på Bloggtoppen.se Musik